Ένα ταξίδι στο...

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Ζούν ανάμεσά μας!

Είχα γράψει εδώ για κάποιες, όμορφες καταστάσεις και γεγονότα που συνέβησαν. Έχουν δυο πλευρές είχα πει. Σιγά το καινούργιο θα πείτε. Το καινούργιο για μένα, ήταν, το ποιοι ήταν στην άλλη πλευρά.
Εάν απλοϊκά χωρίσουμε τον κύκλο μας σε -φίλους και εχθρούς- θα περίμενα φυσικά ορισμένοι από τους -εχθρούς- να είναι απέναντι μου λόγο θέσης. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι απέναντι μου βρέθηκαν, θεωρητικά δικά μου πρόσωπα, χωρίς ιδιοτελή κίνητρα. Βρέθηκαν άνθρωποι με το σύνδρομο --να μην βγάζει γάλα η κατσίκα του γείτονα--. Χωρίς κάποιο άλλο λόγο φανερό ή κρυφό.
Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα λένε, αλλά θέλει μεγαλύτερη καρδιά να συμμετέχεις στη χαρά του διπλανού σου.
Ο εγωισμός της ανωτερότητας και το συγκαταβατικό χτύπημα (συμπαράστασης-λύπης) στην πλάτη οδηγούν σε ανάλογες συμπεριφορές. Μερικοί από εμάς τρέφονται από τις δυσκολίες του περίγυρου, κάνοντας τους υπομονετικούς, τους συμπονετικούς -λες και τους ζητήθηκε- και τέλος τους δυνατούς. Όταν εκλείψουν ή μειωθούν οι δυσκολίες βγάζουν το χειρότερο τους, νομίζοντας ότι κινδυνεύει η ουτοπική τους κυριαρχία.
Όλα αυτά από -φίλους και όχι από -εχθρούς-, όλα αυτά χωρίς κίνητρο και χωρίς λόγο.
Τυχαία δεν βγήκαν οι παροιμίες που αναφέρονται σε ανάλογα θέματα.
Καλό μάθημα ζωής και προσοχή...
Ζούν ανάμεσά μας!!!

Share/Bookmark

2 σχόλια:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ το Blog σας....
Είμαστε ένα νέο blog ανοιχτό προς όλους τους blogger. Ευχόμαστε και ελπίζουμε και στην δική σας στήριξη βάζοντας το blog μας στη σελίδα σας. Θέλουμε επίσης να σας πούμε ότι τα «μεγάλα» Blog των δημοσιογράφων που βάζετε στη σελίδα σας …δεν σας βάζουν αυτά… σκεφτήκατε ποτέ γιατί..??? Tους έχετε κάνει μάγκες…για βγάλτε τους από τι σελίδα σας να τους δούμε..!! Τους ανεβάζετε της επισκέψεις όταν τους έχετε στη σελίδα σας … στείλε αυτό το μήνυμα σε όλους τους φίλους σου blogger....Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για ότι χρειαστείτε.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

www.ksipnistere.blogspot.com
email : ksipnistere1@gmail.com

yiohan είπε...

Kαλησπερα Ksipnire
Ευχαριστω για την επισκεψη σου και το σχολιο. Εαν θελεις φυσικα και θα ανταλαξουμε link!
Τα λεμε!