Ένα ταξίδι στο...

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Θαύμα!!!


Θαύμα!!!
Τρεχαατεεεε χωριανοί!!! που έλεγε και ο Βέγγος. Μετά από πέντε και πλέον χρόνια, σε κατάσταση βαθιάς καταστολής, επανήλθε και μάλιστα μίλησε κιόλας.
Τι είπε;
Έχουμε πόλεμο!!! και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε και την τελευταία ρανίδα του αίματός μας, στον αγώνα ενάντια στον κατακτητή.
Τάδε έφη Γ.Γ KKE!!!
Γενναία, θαρραλέα και σοφή η απόφαση. Όλοι μαζί να διώξουμε τον εχθρό!!! Ο Λογοθετίδης στο έργο (οι Γερμανοί ξανάρχονται) έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας, δίνοντας ταυτόχρονα, πολιτικά μηνύματα σε μια άκρως επικίνδυνη εποχή (αμέσως σχεδόν μετά τον καταστροφικό εμφύλιο). Εδώ δεν υπάρχει δυστυχώς ο ανάλογος Λογοθετίδης, αλλά μοιάζει με κάτι ταλαίπωρους Ιάπωνες που χάθηκαν, στις ζούγκλες της Ινδοκίνας και συνέχισαν να πολεμούν τον εχθρό του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του εβδομήντα. Όλα αυτά τα χρόνια κρυβόταν, κάνοντας τον δικό τους πόλεμο είτε επειδή δεν γνώριζαν ότι τελείωσε, είτε επειδή δεν πίστευαν ή δεν ήθελαν να τελειώσει ο πόλεμος.
Ότι πάντως και να ήθελαν ή πιστεύανε, η ιστορία και τα γεγονότα τους ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ.
Έτσι και εδώ ξεπεράστηκαν πολλά. Η ξύλινη φλυαρία περί δικαιωμάτων, δεν πείθει πλέον κανένα και τα επιχειρήματα στο όνομα, του αδικημένου εργάτη και αγρότη, δεν βρίσκουν νέα αυτιά. Με την συνειδητή τους, αυτή τακτική, ένα ζωντανό τμήμα της κοινωνίας οδηγείται με σταθερό βηματισμό, στην γραφικότητα.
Το εργοστάσιο έκλεισε και η εδώ αντιπροσωπεία, συνεχίζει να πουλά ακόμη!!!

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: