Ένα ταξίδι στο...

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Κ Κώμμα Νο'2!!!


Την Παρασκευή έγραψα κάτι που πείραξε το ΚΚΕ το οποίο απάντησε με ένα μικρόψυχο σχόλιο.
Φυσικά δεν περίμενα απάντηση.
Δυο ημέρες μετά λέγει τα ίδια και ο Λ. Κύρκος!!!
Με άρθρο του σήμερα στα ΝΕΑ ο Λεωνίδας Κύρκος ζητά την στήριξη της κυβέρνησης του 44%.
Το ηγετικό στέλεχος της παραδοσιακής Αριστεράς γράφει στο άρθρο του:
Η ΕΛΛΑΔΑ εδώ και μερικές μέρες κυβερνάται aπό μια κυβέρνηση που κάνει φιλότιμες προσπάθειες να δείξει πως πήρε το μήνυμα των εκλογών και προχωρά με προσεκτικά βήματα εφαρμόζοντας σταδιακά το προεκλογικό της πρόγραμμα.
Ο πειρασμός είναι μεγάλος να ισχυριστούμε πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη καμπή της πολιτικής πορείας του τόπου. Όμως τα δείγματα υπάρχουν. Πρώτα απ΄ όλα η σύνθεση της κυβέρνησης και το ύφος της προδίδουν αποφασιστικότητα και σύνεση. Παντού νέα πρόσωπα και αψεγάδιαστα. Η προηγούμενη γενιά έμεινε στο πλάι χωρίς γκρίνιες. Και πιστώθηκε γι΄αυτό. Αποτελεί χρήσιμη εφεδρεία αν χρειαστεί.
Μερικοί βιάζονται να δείξουν πως δεν είναι ικανοποιημένοι. Και πραγματικά τα προβλήματα πιέζουν από παντού. Χρόνων παραμέληση και η συσσώρευση φτάνει σε οριακό σημείο. Είναι σαν τα σκουπίδια στις μεγαλουπόλεις.
Με κατάρες όμως δεν διορθώνονται οι γενεσιουργές αιτίες. Χρειάζεται υπευθυνότητα, μακροχρόνιος σχεδιασμός και ψυχραιμία. Αλλιώς τα προβλήματα θα τα επιτείνει η επιπολαιότητα, η βιασύνη, ο εκνευρισμός. Οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τα πρώτα του βήματα δημιουργούν ένα θετικό κλίμα.
***Η φίλη μας η Αλέκα περιτρέχει την Ελλάδα και προσκαλεί σε αντεπίθεση με όρους στρατιωτικής αναμέτρησης. Θυμίζει περισσότερο τον Ισπανό ιππότη ελεεινής μορφής παρά ήρωες της Οκτωβριανής Επανάστασης.***
Την κενολόγα ρητορεία μπορεί να τη συντρίψει μια ελληνική λέξη.
Προτάσεις!
Σ΄αυτό το πεδίο, της συμβολής με θετικές λύσεις, μπορεί να αναδειχτεί ο κρίσιμος ρόλος της Ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Θα το πολεμήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο. Ας προσέξουμε μόνο μην οδηγήσουμε σε καινούργια βαριά ήττα την πρωτοπορία του λαού μας, την ηρωική εργατική τάξη.


Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: