Ένα ταξίδι στο...

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Θάτσερ και η πολιτική των δύο τρίτων!



Γεγονός της εβδομάδος που μας πέρασε ο θάνατος της Μάργκαρετ Θάτσερ ή Σιδηράς Κυρίας. Ακόμη και στο θάνατό της διχάζει και προκαλεί. 

Ο Gurdian έγραψε ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η κηδεία της  μιας και αυτό θα συμβάδιζε με τις αντιλήψεις που είχε η εκλιπών και θα απέτιναν έτσι φόρο τιμής. Στην Βουλή οι μισοί βουλευτές την παρομοίασαν σαν «κάτι» που έφερνε σε ανθρώπινη μορφή. Υπήρχαν φυσικά και οι υποστηρικτές της αλλά φευ δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το κλίμα.

Σήμερα Σάββατο σε πολλά κεντρικά σημεία  των πόλεων της Αγγλίας διοργανώνονται πάρτι για το θάνατό της και φυσικά η τελετή την Τέταρτη θα είναι αστυνομοκρατούμενη και δεν θα θυμίζει σε τίποτε τελετές άλλων αποθανόντων ηγετών.   

Παίρνει αυτό που της αξίζει;    Γιατί τόσο μίσος για μια γυναίκα;

 Όχι δεν ήταν μια απλή γυναίκα. Ήταν η γυναίκα που σαν η πρώτη γυναίκα (και θα σκεφτούν διπλά ξανά) πρωθυπουργός  της Αγγλίας εφάρμοσε τόσο αδίστακτα την πολιτική των δυο τρίτων και τον μετέπειτα αποκαλούμενο Θατσερισμό!!!

Μεγάλη και βρώμικη και ιδιοφυείς, ιδέα η πολιτική των δυο τρίτων. Με δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση  χωρίζεις την κοινωνία σε τρία κομμάτια. Μετά στην κυριολεξία «γαμάς» το 1/3. Το εξουθενώνεις, το φέρνεις σε απόγνωση, το περιθωριοποιείς  προς όφελος των άλλων 2/3 και βγαίνεις ξανά και ξανά κυβέρνηση με τους φιλικούς σου ψήφους. Εν τω μεταξύ  και στο φιλικό σου μπλοκ αφήνεις να σέρνεται ο φόβος ότι εάν δεν κάνουν ότι πεις θα πάρουν τη θέση του χαμένου, του τελειωμένου 1/3!!!

 Κυβερνάς με αυτό τον βρώμικο τρόπο και είσαι και δημοκρατικά εκλεγμένος!!! Τι διαφορά έχεις από έναν δικτάτορα ή τρελό επαναστάτη; 
Μα εσύ είσαι δημοκρατικά εκλεγμένος!!!

Ήταν η γυναίκα που γέμισε φόβο την Αγγλία για την Ευρώπη. Στην κυριολεξία έκλεισε τα σύνορα. Σε ένα βράδυ απέκλεισε όλες τις Αγγλικές ομάδες από τα κύπελλα Ευρώπης  με πρόσχημα την πάταξη του χουλιγκανισμού. Φυσικά αυτό ήταν κάτι light για την ίδια και την πολιτική της . Τον χουλιγκανισμό τον εξέθρεψε δημιουργώντας γκέτο σε όλες τις πόλεις της Αγγλίας. Το αποκλεισμένο 1/3 φορτώθηκε και αυτό το αμάρτημα. Έμεινε άνεργο, έμεινε χωρίς περίθαλψη, έμεινε χωρίς ελπίδα και συνέχιζε να ζει.

Το χειρότερο όμως είναι ότι έμαθε όχι μόνο την Αγγλία αλλά ολόκληρο τον κόσμο ότι μπορείς να κρύβεις πράγματα κάτω από το χαλί!!!  Μπροστά οι καθαροί δρόμοι, τα ξακουστά πανεπιστήμια,  τα περίφημα νοσοκομεία και από πίσω γκέτο, φτώχεια και αλητεία. Τα 2/3 κυκλοφορούν μόνο στη βιτρίνα.

Τα 2/3 έχουν τη λεγόμενη -Its tea time my dear!!!

Οι υπόλοιποι να –πάνε να γ@μεφθούν dear!!!

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: