Ένα ταξίδι στο...

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Mitsotak the Great

Βουλευτής από το μακρινό 1946, δικηγόρος, τυπογράφος, συγγραφέας, κλπ.  
Θέλει μετά μανίας να γράψει την ιστορία για το εαυτό του, ο ίδιος!!! 

Λαμβάνει 3-4 συντάξεις (βουλευτική, ταμείο τυπογράφων, δικηγόρων, μπορεί και αντιστασιακή,πρωθυπουργική, κπλ). Επίσης λαμβάνει και τα αντίστοιχα επικουρικά!!! και φυσικά έχει πάρει και τις αντίστοιχες αποζημιώσεις. 
Γερός να είναι ο άνθρωπος. 

Η καλύτερη διακυβέρνηση της χώρας σύμφωνα με τον ίδιο ήταν η τριετία 90-93 φυσικά με το ίδιον για πρωθυπουργό. Αν και η περίοδος ήταν μεγαλύτερη γιατί ουσιαστικά από τα μέσα του 88' κυβερνούσε μέσω συμμαχιών και διαφόρων εκτρομάτων, δεν τη συγκαταλέγει στα επιτεύγματά του. 

Αυτός ήταν πάντα υπεράνω και προσπαθούσε για το καλό του τόπου άδολα, ουμανιστικά, σαν γνήσιος οραματιστής!!! Επί των ημερών του μπήκαν οι βάσεις για όλα τα καλά της νεότερης Ελλάδος.  

Σε αυτή τη διάθεση κινείται το βιβλίο του που επιμελήθηκε ο γίγαντας της πολιτικής και αναμορφωτής της Ελληνικής οικονομίας κ Παλαιοκρασσας. 

Μέσα σε αυτό μεταξύ άλλων ωραιοποιείται (αποτυχών την τελευταία στιγμή) το ξεπούλημα του ΟΤΕ (έγινε αργότερα από άλλους μάγους), η μάχη των τσιμέντων (καλτσεστρουτσι), το μεγαλειώδες 0+0=14%, οι διώξεις των μη δεξιών, το ξεπούλημα με 50000δρχ σε νοικοκυραίους των ΜΜΜ (απέτυχε), το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία με κάλεσμα των αδελφών από την Β Ήπειρο για εγκατάσταση στην Ελλάδα, αντί για κίνητρα παραμονής, με αποτέλεσμα να γεμίσει η Ελλάδα με μαϊμού Βορειοηπειρώτες, την αποστολή στη Ρωσία πλοίων για μεταφορά βαφτισμένων Ελληνοποντίων (Απχαζιοι, Γεωργιανοι και άλλα Μογγολικα φύλα). Ελάχιστοι ήταν οι έχοντες Ελληνική ρίζα. Μέσα στην μαγική τριετία και το σύρσιμο σε δικαστήριο του μεγάλου αντιπάλου του (Ανδρέα Παπανδρέου) για το τελικό προσωπικό του ξεκαθάρισμα. 

Όλη η εποχή θύμιζε την εποχή πριν την έλευση της χούντας 63-67 όπου και πάλι ώς δια μαγείας ήταν πρωταγωνιστής με την περίφημη Αποστασία του. 
Να μην μιλήσουμε για τις προσωπικές αρχαιολογικές του συλλογές!!! που τα ελληνικά δικαστήρια τον εξανάγκασαν να παραδώσει με τη μορφή δωρεάς σε  μουσεία, ούτε για τις διάφορες χορηγίες. Τεσπα 

Στη σημερινή συμφορά του μνημονίου όλες οι κύριες συνιστώσες του συστήματος (κόμματα, εκδότες, δημοσιογράφοι, δικαστές), ενώθηκαν και έδωσαν βήμα, χειροκρότησαν και γέμισαν με αφιερώματα τα έντυπα τους, προς τιμή του διορατικότερου και άδολου ηγέτη αυτής της χώρας.
Share/Bookmark

2 σχόλια:

VAD είπε...

Περάσανε τα χρόνια,οι νεοι δεν ξερουν,ετσι επιχειρείται η αγιοποίησή του,όπως συνεβη και με τον άλλο ογκόλιθο της πολιτικής,το θείο Καραμανλή,όμως η Ιστορία γράφει,δεν καταλαβαινει απο αγιοποιήσεις...

yiohan είπε...

@ VAD
Ο θειος εγινε Εθναρχης, ο ανιψιος ξαφνικα μας προεκυψε ηρωας που πηγε κοντρα στους Αμερικανους με τους αγωγους ο κρητικος γινετε Οσιος!!! και ο ΓΑΠ διδασκει την τεχνη του παγκοσμιως!!!
Μαλλον ο Θεος ειναι Ελληνας!!!
Να'σαι καλα VAD.