Ένα ταξίδι στο...

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Από τη χαμένη άρρωστη γαλοπούλα στην χαμένη λίστα

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε. 

Ευχές χιλιοειπωμένες αλλά τόσο αναγκαίες. Λειτουργούν σαν τα ψευδοφάρμακα. Για διάστημα περίπου μιας εβδομάδας και εν μέσω συναντήσεων αγαπημένων πρόσωπον και συνάξεων, ξεχνάμε και νομίζουμε ότι πραγματικά κάτι άλλαξε!!! Ξεχνάμε την πραγματικότητα για μερικές στιγμές και απολαμβάνουμε αυτό που ζούμε. Ωραίο το διάστημα αυτό. 
 Αλλά  η πραγματικότητα είναι σκληρή και αμείλικτη. 
Στα γνώριμα μονοπάτια που αφήσαμε πίσω προχωράμε και τώρα και αύριο και μεθαύριο και τον αλλά χρόνο και τον παραχρόνο και ούτο καθεξίς. 

C'est la vie που λένε και οι Γάλλοι. 

Η απόλυτη μαγεία. 

 Ανεξάρτητα από τον προσωπικό μικρόκοσμο του καθενός, βιώνουμε όλοι μας μια σκληρή πραγματικότητα. Και όλοι μας βιώνουμε την κοροϊδία, την υποκρισία και την αναλγησία της πλειοψηφίας των ανθρώπων  που εκλέξαμε για να οδηγήσουν τη χώρα σε σίγουρα μονοπάτια. Ασχολούμαστε ακόμη για το ποιος έδωσε ή έκρυψε ή αλλοίωσε την περίφημη λίστα Λαγκαρτ. 

Τύφλα να έχει η Λάμψη. 

 Πρωταγωνιστές πάντα οι πολιτικοί και το σύστημα που τους προστατεύει και τους καθοδηγεί. Με στόμφο όλοι ανακοινώνουν  ότι όχι μόνο προσπάθησαν για το καλύτερο αλλά έχουν κάνει και το καλύτερο προς όφελος του Δημοσίου!!!  

Έτσι φτάσαμε από την άρρωστη γαλοπούλα επί υπουργίας Μπασιακου που την κυνηγούσαμε στο Χηθροου, να κυνηγάμε την λίστα, που δεν είναι λίστα, να κυνηγάμε το στικακι που δεν είναι στικακι γιατί πρώτα ήταν  cd!!! 

Τρατζικ που λέει και η Τασούλα!!!

 Μέσα σε όλα αυτά ο Π Δουκας που ξέχασε να δηλώσει ότι έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό ενώ ήταν υπουργός οικονομικών και στήριζε την εγχώρια οικονομία!!! βγήκε και έκανε μια επαναστατική πρόταση προς όλο το έθνος που αφορούσε τους τεμπέληδες ανέργους που κάθονται και απολαμβάνουν το επίδομα ανεργίας χωρίς να προσφέρουν τίποτε. 

 Πρότεινε ο μπ..... (συμπληρώστε με ότι θέλετε), να κράτος να διαθέσει για εργασία τους άνεργους σε ιδιωτικές εταιρίες ή δήμους χωρίς πληρωμή!!! μιας και παίρνουν το επίδομα και τα ρεμάλια κάθονται.

"...ΙΙ. ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 'ΔΩΡΕΑΝ' ΕΡΓΑΣΙΑΣ// ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Όλοι οι άνεργοι να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας. Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα.
Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες εντελώς δωρεάν!....
.............Ακόμα και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι Πρωτοετείς και Δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι 5 βδομάδες αντίστοιχα με τους ανέργους, σε αντίστοιχες εργασίες!......"


C'est la vie!!!


Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: