Ένα ταξίδι στο...

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Δικαιοσύνη;


Μέτρα - μέτρα - μέτρα!!! Και τώρα τι;
Τα περιμέναμε, ήρθαν και μας μούδιασαν!!!
Από το κάντε κάτι επιτέλους στο: -και τώρα τι γίνετε; είστε καλά; δεν βγαίνουμε!!! οι άλλοι θα πληρώσουν ή μόνο εγώ;
Ο δρόμος της περικοπής των αποδοχών και της αύξησης των φόρων για τους απανταχού μισθωτούς ήταν και είναι γνωστός!!! Είναι ο εύκολος δρόμος. Ο δρόμος της δικαιοσύνης είναι ο δύσκολος.
Δικαιοσύνη στο φόρο, στο νόμο, στις συνθήκες εργασίας, στις αποδοχές.

Οι περικοπές πρέπει να έχουν τουλάχιστον κάποιο άρωμα δικαιοσύνης. Με την ευκολία που πάρθηκε η απόφαση για το πάγωμα των συντάξεων ανεξαρτήτου ύψους (ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ) να ΤΕΘΕΙ ένα ανώτατο πλαφόν συντάξιμων αποδοχών. Όλοι οι καρεκλοκένταυροι παίρνουν και τιμητικές συντάξεις - βουλευτή, ευρωβουλευτή, διευθυντών, δικηγόρων, μηχανικών, καθηγητών,κλπ... δηλαδή 2-3-4 και βάλε συντάξεις!!! ΠΡΕΠΕΙ να τεθεί ένα πλαφόν στο συνολικό ύψος συντάξιμων αποδοχών ανά φυσικό πρόσωπο!!! Πχ 3000 ευρώ είναι και υπερβολικά από τη στιγμή που κόβονται τα είκοσι ευρώ (και πολλά λέω!!!) ελεημοσύνης από τους συνταξιούχους των 600 ευρώ.
Τα καβατζομένα λαμόγια θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τον κόπο των άλλων Και είναι αρκετά. Πρώτος και καλύτερος ο Εφιάλτης. Σε κάθε δράμα του έθνους είναι παρών. Δεν συνεχίζω με αυτόν τώρα.
Όπως ζητάς και απαιτείς από τον αδύναμο, έχεις υποχρέωση να ζητήσεις και να απαιτήσεις από το δυνατό!!!
Αλλάζουμε ή συνεχίζουμε καλυπτόμενοι;
Share/Bookmark

2 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Καλε μου φιλε συμφωνουμε απολυτα....τι θα γινει???πως μας πηγαν εως εδω,κανενας δεν επιστρεφει τα κλεμενα,κανενας δεν παει μεσα....να δουμε ποσο θα αντεξουμε???

yiohan είπε...

@ Naxios Το μελωμενο blog!!!
Ξερουν τον τροπο που μας πηγαν!!!
Βαζουμε και εμεις το χερακι μας, δεν φταινε μονο οι αλλοι.