Ένα ταξίδι στο...

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ικτίνος και...


Άρχισε να ανοίγει η συζήτηση για τους δήμους. Φαινομενικά όλοι συμφωνούν και θέλουν το καλό των δημοτών. Βάζουν ερωτήματα όπως:
-εάν ήσασταν σε μεγάλο δήμο και στο δρόμο σας άνοιγε μια λακκούβα θα βρίσκατε ανταπόκριση;-
Η απάντηση είναι ότι:
-τώρα, εάν δεν έχεις κάποιον γνωστό στον δήμο, θα έχεις λακκούβα-
οπότε να πάτε όλοι οι σωτήρες σε άλλη παραλία. Έχουν σκάσει από προσωπικό όλοι οι δήμοι. Η πληρότητα ξεπερνά το 200%. Μερικοί έχουν μονοψήφιο αριθμό μονίμων υπάλληλων, αλλά δεκάδες ή εκατοντάδες με συμβάσεις αορίστου και διάφορα τέτοια. Η διαφθορά έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον κοινό νου.
Τεχνητές ανάγκες και μαϊμού διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ με ΕΝΑΝ υποψήφιο είναι πλέον παράδοση.
Χιλιάδες προϊστάμενοι, χιλιάδες τομεάρχες, χιλιάδες διευθυντές, χιλιάδες αντιδήμαρχοι.
Για τριανταπέντε μέτρα χωμάτινο δρόμο πήγα στον δήμο τέσσερις φορές. Σαν καινούργιος στην περιοχή δεν γνώριζα ότι η κατάσταση αυτή τραβούσε χρόνια. Μαζέψαμε και πάλι υπογραφές και ένα πρωί πριν από πέντε χρόνια εμφανίστηκε ένας (μετά τον έμαθα) με λεπτό μουστάκι γύρω στα 65-70, μπορντό πουλόβερ και σακάκι μαζί με μπάζα-σκουπίδια για να στρώσει τον δρόμο. Ναι ήταν σκουπίδια (πλαστικά κουτιά σίδερα πέτρες,κλπ).
Ήταν ένας από τους αντιδημάρχους.
Στην παρατήρηση ότι σκουπίδια δεν θέλουμε, αλλά θέλουμε να στρωθεί σωστά ο δρόμος, απάντησε ότι κακώς ήταν εκεί ο ίδιος, μια και δεν ήταν δουλειά του, επέμενε δε να του πούμε ευχαριστώ γιατί μεσολάβησε ο ίδιος ώστε μερικοί καλοί άνθρωποι που μένουν στη πολυκατοικία, -όχι εγώ- άξιζαν τον δρόμο.
Τον αλητήριο ακούς εκεί -μερικοί καλοί άνθρωποι-
Φυσικά ξαναφόρτωσε τα σκουπίδια του, μετά από παρότρυνση και άλλων ανθρώπων, -όχι καλών- και εξαφανίστηκε.
Σε μια εβδομάδα ασφαλτοστρώθηκε, ο παραπάνω, από εμάς δρόμος (έμενε ένας νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος) και κατόπιν, αφού πλακωθήκαμε στις μηνύσεις και στις αγωγές, σε ένα μήνα είχαμε το δρόμο των τριανταπέντε μέτρων ασφαλτοστρωμένο. Αυτά συνέβησαν το 2005!!!
Καλλικράτης και συνενώσεις όχι αύριο αλλά ΧΘΕΣ!!!
Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: