Ένα ταξίδι στο...

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Create an ... Idiot

Create an ever-lasting body


Έγινε φέτος η Αrt Athina 2009. Μια έκθεση σύγχρονης τέχνης η οποία επιχορηγείται από το κράτος και εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού. Ένα από τα θέματα ήταν ο ανθρώπινος πόνος.
Ο δημιουργός!!! και σκηνοθέτης!!! του θέματος Λάμπρος Στεμνής ανάλυσε, το κατά τα λεγόμενα του concept!!!
Create an ever-lasting body....
(...Πρόκειται για παράφραση στίχου του Κων. Παλαμά (σιδερένια πλάτη και άξιο το κορμί)!!! σε συνδυασμό με τον ύμνο των ολυμπιακών αγώνων!!! συνθέτουν το concept του παγανισμού!!! Ο Ολυμπιακός ύμνος είναι κατε΄ξοχην παγανιστικός, όπως και ολόκληρος ο αρχαίος κόσμος.
Όσο για το perfomance τρεις πράξεις βοηθούν για να αποδοθεί και να αναγνωριστεί η βια που απαντάτε παντού στην θρησκεία, την πολιτεία, στην καθημερινή ζωή.
Ξεκινώντας να αυτομαστιγώνετε ο performen και αφού ολοκληρώσει κάποιους κύκλους, χτυπώντας τον εαυτό του, σε ένα χώρο προσδιορισμένο από άμμο, την τρικέτρα, που συμβολίζει την τριαδικότητα, κλπ,... αφήνει τη ζώνη και την παραλαμβάνει ο θύτης, ο οποίος συνεχίζει.Του δένει πρώτα σε στάση που συνειρμικά οδηγεί στο Γκουαντάναμο!!! και χτυπά τον perfomen (ο οποίος σημειωτέον είναι Εθελοντής!!!) με 32!!! χτυπήματα (αληθινά χτυπήματα). Στο σημείο αυτό παραδίδεται το μαστίγιο στο κοινό για να συμμετάσχει (διαδραστικότητα) εάν θέλει, πράγμα το οποίο ΒΕΒΑΙΑ δεν έγινε, μια και δεν υπήρχε εθελοντής
ΟΛΟ αυτό έχει να κάνει με τη βια κεκαλυμμένη ή μη. Βια ωμή και για το λόγο αυτό δεν υπήρχε κανένα μαλάκωμα!!!...)

Τι να σχολιάσεις και τι να πεις γι'αυτό. Να θυμίσω μόνο ότι ο δημιουργός, σκηνοθέτης και θύτης ονομάζετε Λάμπρος Στεμνής.
Παρακάτω ένα μικρό βιντεάκι από το concept!!!


Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: