Ένα ταξίδι στο...

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Λ'΄Ακουιλα: Τα ζώα αρνούνται τροφή και νερό

Συμπτώματα ψυχικών τραυμάτων εμφανίζουν τα ζώα, σύμφωνα με τα μέλη των σωστικών συνεργείων

Αναδημοσίευση από ΝΕΑ Οn-line.

Χιλιάδες κατοικίδια ζώα, κυρίως σκύλοι και γάτες, έχουν μείνει άστεγα μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Λ'΄Ακουιλα της Ιταλίας και προσπαθούν να επιβιώσουν στους καταυλισμούς μαζί με τους ιδιοκτήτες τους. Τα περισσότερα αρνούνται το φαγητό και το νερό.

Η Εθνική Υπηρεσία Προστασίας Ζώων (ENPA) έστειλε την Πέμπτη επτά τόνους τροφών για τα κατοικίδια και τα οικόσιτα ζώα των κατοίκων.

Παρά ταύτα πολλά από τα ζώα της πόλης -υπολογίζονται σε τουλάχιστον δύο χιλιάδες- έχουν χάσει τη ζωή τους στα ερείπια των σπιτιών και των στάβλων.

Όσα επέζησαν, αναφέρουν τα μέλη των σωστικών συνεργείων που τα παρακολουθούν, παρουσιάζουν συμπτώματα ψυχικών τραυμάτων και αρνούνται να φάνε ή να πιουν νερό.

Η γάτα έγινε επιθετική

Η Μαρία Γκράτσια Μπρομπέρτσι άρπαξε τη γάτα της όταν χτύπησαν τα 6,3 Ρίχτερ και βγήκε από το σπίτι.

Τώρα, η γάτα μένει συνεχώς μέσα στο κλουβί της, σε μια σκηνή στον καταυλισμό αστέγων της Λ΄Ακουιλα. Η ιδιοκτήτριά της λέει ότι αρνείται να φάει και να πιει νερό και όποτε την πλησιάζει γίνεται επιθετική, κάτι που ποτέ δεν έκανε στο παρελθόν.

Αρκετά ζώα έχουν αποχωριστεί τους ιδιοκτήτες τους και οι Αρχές προσπαθούν να τα εντοπίσουν.

Σε ό,τι αφορά τα οικόσιτα, κτηνίατροι και κτηνοτρόφοι αναφέρουν ότι είναι εγκαταλελειμμένα και κινδυνεύουν και αυτά να πεθάνουν από πείνα αν δεν τα φροντίσει κανείς άμεσα.


Share/Bookmark

4 σχόλια:

VAD είπε...

Κανουν όρεξη για να δαγκώσουν τον Μπερλουσκόνι,αν εμφανιστεί εκεί,για τις μ@λ@κίες που ειπε περι Σαββατοκύριακου στο καμπινγκ!

yiohan είπε...

Kαλησπερα VaD. Θα μεινουν νηστικα εαν τον περιμενουν.

Ανώνυμος είπε...

Καλή Ανάσταση στη ζωή μας!

yiohan είπε...

& paokland
& B.Bimbo

KΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ